YouTube’da Gerçek İsim Dönemi

// Video paylaşım platformu artık sizi gerçek isminizi kullanmanız için yönlendirecek.
// Görünen o ki YouTube artık kimliği açıkça belli olmadığı için rahatça negatif ve ağır yorumlar yapan kullanıcıların eskisi kadar rahat olmamalarını istiyor. Video paylaşım sitesi artık bir kullanıcı yorum yapmak istediğinde veya yeni bir video yüklemek istediğinde onları gerçek isimlerini kullanmaya teşvik ediyor. Özellikle de sitenin kullanıcıları Google+ hesabındaki profillerini kullanmak üzere yönlendirdiğini belirtelim.

// YouTube yatığı açıklamada kullanıcılarına görünüşlerini değiştirme şansı tanıdıklarını ve YouTube kanallarında Google+ profillerini kullanma opsiyonu sağladıklarını belirtiyor. Daha önce yeni kullanıcılar için sunulan bu seçenek artık tüm eski kullanıcılar için de devreye sokulmuş durumda. Eğer yorum yapmak istediğinizde YouTube’un ekrana gelen seçim ekranında gerçek adınızı kullanmayı seçmezseniz site size neden istemediğinizi soruyor. Ancak gerçek adınızı kullanmayı seçseniz bile daha sonra kararınızı değiştirip kullanıcı adınıza dönmeniz mümkün. Ayrıca gerçek adınızı kullanmayı seçerseniz daha önce yüklediğiniz videolar ve yaptığınız yorumlar da seçiminize göre değişiyor. Tabii ki değişmemesini seçmek size kalmış durumda.
// İlk başta Amerika’da başlatılan uygulama daha sonra tüm diğer ülkeler için de aktif hale getirilecek.
// Bakalım YouTube yeni getirdiği ayarlar ile platformunu daha saf bir hale getirebilecek mi? Belki de yakın zamanda gerçek adınız dışında platformu kullanma seçeneği bile ortadan kalkabilir.
ALINTI : TECHNO-LABS

POSTED BY Sinan Canbolat
DISCUSSION 0 Comments

Leave a Reply

mcclyn. Blogger tarafından desteklenmektedir.

sitene mouse kodu ekle - ben 10 her hakkı saklıdır - 2010®